Primera División de Argentina

Första divisionen av  den argentinska ligan bildar spetsen av landets fotbollsligor.  De tjugo lagen har en överenskommelse med Primera B Nacional ligan gällande upp- och nedgraderingar mellan ligorna. Säsongen sträcker sig från augusti fram till maj varje år. Intressant är att ligan grundades 1891 av en utvandrad  skotte och var den första fotbollsligan som grundades utanför den brittiska öarna. Ligan har varit professionell sedan 1931 och i sin nuvarande form sedan 1991-92. För två år sedan röstade International Federation of Football History & Statistics fram Primera División till att vara den sjunde i listan över de starkaste ligorna i världen.

Ligan är nu i färd med att införa en stor förändring, en process som kommer att sträcka sig över flera säsonger. Det började 2014 när de fem topp klubbarna i zonerna A och B från säsongen 2014 i Primera B Nacional  uppgraderades till Primera División (förstadivision). Det innebar att från februari till december 2015 kommer ligan att innehålla trettio lag. Två lag kommer att nedgraderas och två lag uppgraderas från Primera B Nacional. Denna förändring kommer att hålla i sig fram till juni 2019 då ligan slutligen kommer att reduceras till 24 lag.

Låt oss titta på några av lagen som historiskt sett varit de bästa i argentinska fotboll.  Laget The River Plate från Buenos Aires har vunnit Primera inte mindre än 36 gånger, vilket är ett rekord i sig. Deras senaste titel vann de 2014. Bland de nämnvärda spelarna är målvakten Amadeo Carrizo som spelade 520matcher för klubben mellan 1945 och 1968  samt forwarden Angel Labruna som spelade 515 matcher (1939- 1959).

Dödliga rivaler till River Plate är Boca Juniors, som har ett exceptionellt rekord av prestationer. The Juniors, som som kommer ifrån från La Boca-området i Buenos Aires, har hållt sig kvar i  Primera sedan 1913. De är det mest framgångsrika laget i Argentina har samlat på sig 63 officiella titlar varav 30 Primera Division mästerskap. Martin Palermo är klubbens bästa målgörare  med hela 236 mål under sin tid hos Boca Juniors och Diego Maradona avslutade sin yrkeskarriär med klubben 1997.

För närvarande ligger San Lorenzo lika med Boca i ligaställningen på 28 poäng medans Rosano Central ligger på 27, Belgrano på 26 och River Plate på 25.

Sedan 2006 är Sports Events 365 stolta över att vara den mest tillförlitliga biljett mäklare på marknaden med vår "leveransgaranti" politik. Varje beställning hanteras av en av våra säljare för att säkerställa den bästa kundservicen.

Vänta inte! Köp era FC Barcelona biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantastiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda!

La Liga (Liga BBVA) teams
Mest populära Primera División de Argentina biljetter
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software