Franska Ligan (Ligue 1)

Den franska ligan (Formellt Ligue 1) är den högsta fotbollsligan i Frankrike och grundades 1932, ursprungligen under namnet National. Ligans mest framgångsrika klubb är Saint-Étienne som har vunnit trofén 10 gånger, även om den senaste gången var 1981.

Många av världens bästa spelare har spelat i den franska ligan innan de gått vidare till andra europeiska jättar. Thierry Henry började sin karriär i Monaco, som då tränades av Arsene Wenger. Henry gjorde 105 ligamatcher för klubben. Zindenade Zidane spelade i Cannes och Bordeaux innan han började i Juventus medan Ronaldinho spelade i Paris Saint-Germain innan övergången till Barcelona.

Olympique Lyonnais (Även känd som Lyon) dominerade Franska Ligan under 2000-talet, genom att vinna ligatiteln 7 gånger i rad mellan 2002 och 2008, de etablerade sig som Franska Ligans toppklubb, före Marseille och Bordeaux.

På senare tid finns det dock två nya kraftstationer i  fransk fotboll. Både AS Monaco och Paris Saint-Germain har varit föremål för stora pengaöverföringar och de har investerat stora summor på att värva talanger i världsklass. Värvningarna av Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Edinson Cavani och David Luis har förvandlat Paris Saint-Germain till en europeisk jätte som konkurrerar om titeln i UEFA Champions League. I den lokala Ligue 1, är PSG titelhållaren för andra gången i rad.

Monacos utveckling pågår fortfarande men med värvningar som Dimitar Berbatov, Radamel Falcao, James Rodriguez, och João Moutinho. Deras senaste andra plats i den franska ligan, förvånade ingen.

Andra framstående spelare som spelar i Ligue 1 är Saint Etiennes Loic Perrin, Montpelliers Remy Cabella och Toulouse unga, mångsidiga försvarare, Serge Aurier.

Den största vinsten i Ligue 1 historia var Sochaux  12-1 seger över Valenciennes under säsongen 1935-1936.

Målvakten Mickaël Landreau har spelat flest matcher i Ligue 1 historia med över 600, och spelar fortfarande  för Bastia. Delio Onnis är den som gjort flest mål i ligans historia med 299 mål för AS Monaco.

Vänta inte! Köp era Franska Liga biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda!
 

La Liga (Liga BBVA) teams
Mest populära Franska Ligan (Ligue 1) biljetter
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software