Internazionali BNL d'Italia (Italian Open)

Rom Masters, även känt somItalien Open eller det Italienska mästerskapet, är en av de mest prestigefyllda tennisturneringarna, endast överträffad av de fyra Grand Slam-turneringarna. Turneringen spelas på grusbanor, och på denna yta överträffas turneringen endast av Roland Garros turneringen (Franska Öppna).
Turneringen är en av de mycket prestigefyllda nio turneringar som utgör ATP World Tour Masters 1000. Dessa turneringar har en stor betydelse för tennisspelarna, liksom framgång i turneringarna, bortsett från att de tjänar stora vinstpriser, har deten stor inverkan på spelarnasranking i ATPs (ATP-touren) rankings skala.
Rom Masters spelas i början av maj varje år i på Foro Italico i Rom (nära Stadio Olimpico). Dess "main court" har en kapacitet på 10.400 platser.
Turneringen har spelats sedan 1930, men var inte alltid spelats i Rom. Det började i Milano och genom åren har hållits även i Turin, Perugia och Taranto. Den första manliga spelare att vinna  var den legendariske amerikanska spelare, Bill Tilden. Många stora spelare har spelat och vunnit turneringen sedan dess. Jaroslav Drobný, född i Tjeckoslovakien och som senare blev egyptisk medborgare, var den första spelaren att vinna titeln två gånger i följd, 1950 och 1951; han spelade också i finalen de följande två åren, och vann ännu en gång 1953, och blev därmed en av endast ett fåtal att vinna titeln 3 gånger. De andra är den aktuella titel hållaren Novak Djokovic (2008, 2011 och 2014) och Marty Mulligan (1963, 1965 och 1967). Spelare som har vunnit turneringen två gånger är: Nicola Pietrangeli, Rod Laver, Ilie Nastase, Björn Borg, Vitas Gerulaitis, Andrés Gómez, Ivan Lendl, Jim Courier och Thomas Muster. Men ingen annan spelare har visat sin dominans i turneringen som Rafael Nadal, som har 7 Championship titlar. Han och hans grusbane utmanare Djocovic, har mötts i Rom Masters finalen fyra gånger, de delar segrar jämnt mellan dem (Nadal vann under 2009 och 2012, Djocovic 2011 och 2014). Roger Federer tog sig till final tre gånger (2003, 2006 och 2013), men kunde inte övervinna spanska Felix Mantilla och Nadal. Den sista italienska spelaren att vinna Italian Open var Adriano Panatta 1976.
Damturneringen började också under 1930. Den första finalen spelade Spanska Lili de Alvarez som slog italienska Lucia Valerio, som kom att spela i finalen fyra gånger, och vann den en gång. Framgångsrika spelare i damernas turnering är: Chris Evert (5 segrar i 7 finaler), Gabriela Sabatini, (4 segrar i 6 finaler), Conchita Martinez (5 finaler, varav 4 vinster i följd), Margarita Court (3 raka segrar), Maria Bueno (3 segrar), den nuvarande innehavaren av titeln, Serena Williams (3 segrar), Maria Sharapova, Jelena Jancovic, Martina Hingis, Amélie Mauresmo, Leslie Turner Bowrey och Doris Hart (alla med 2 segrar). Den sista italienska spelare att vinna damernas titel var Raffaella Reggi, 1985.
Rome Masters består också av Herrarnasdubbel och Damernasdubbel, som tillkom 1968. Nuvarande innehavare av dessa titlar är serbiska Nenad Zimonjić och kanadensiska Daniel Nestor i Herrarnasdubbel, och tjeckiska Kveta Peschke och slovenska Katarina Srebotnik i damernas dubbel.
Rom Masters 2015 kommer att spelas mellan 10-17 Maj.
Sedan 2006 är Sports Events stolta över att vara den mest tillförlitliga biljett mäklare på marknaden, med vår "leveransgaranti".Varje beställning hanteras av en av våra säljare för att säkerställa bästa möjliga kundservice.
Vänta inte! Köp dina Rome Masters biljetter från Sports Events 365 idag. Vårt utbud av Rom Masters biljetter har inga dolda avgifter.

La Liga (Liga BBVA) teams
Mest populära Internazionali BNL d'Italia (Italian Open) biljetter
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software