FC Porto

Futebol Clube do Porto, eller kort och gott Porto, är en portugisisk klubb som grundades 1893. Klubbens smeknamn är Dragons och är en av de traditionella “tre stora” klubbarna i Portugal, tillsammans med Benfica och Sporting Lissabon. Lagets färger är blått och vitt.

Porto är en av endast två portugisika lag att ha vunnit Champions League, som de vunnit två gånger, senast 2004. Klubben har vunnit den portugisiska ligan, Primeira Liga, 27 gånger och den portugisiska cupen 16 gånger. Andra troféer som klubben har vunnit är UEFA Cupvinnarcupen och Europiska Supercupen.

Klubbens hemmaarena är Estádio do Dragão, som öppnade 2003. Stadion har plats för över 50.000 åskådare och användes som en av arenorna vid UEFA Euro 2004.

År 2002 utsedde klubben José Mourinho till deras tränare. Under sina tre år i klubben ledde han laget till dess första trippel någonsin 2003 och sin andra Champions League titel 2004.

Under säsongen 2012-13 slutade Porto som ligamästare. Dom nådde även till åttondelsfinal i Champions League. Anfallaren Jackson Martinez avslutade säsongen som klubbens skyttekung.

Trots den senaste tidens försäljning av viktiga spelare som Radamel Falcao och Hulk, har Porto fortfarande en mycket stark trupp. En av de viktiga spelare i klubben är lagkaptenen Jackson Martinez.

Många andra portugisiska internationella spelare har spelat för Porto, inklusive Deco, Pepe, Ricardo Quaresma, Raul Meireles och Bruno Alves.

Vänta inte! Köp era F.C. Porto biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda.

Köp FC Porto biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software