AFC Ajax

Ajax Amsterdam är den största fotbollsklubben i Holland och en av de största i världen. Klubben grundades i Amsterdam 1900. Klubben spelar sedan 1996 sina hemmamatcher på Amsterdam Arena , med en kapacitet på 52,000 sittplatser.

Klubben har rekord på vinster i den nationella ligan, the Eredivisie, hela 32 gånger. De har även vunnit KNVB Cup 18 gånger. Ajax är även en av de mest framgångsrika klubbarna i Europa och har vunnit European Cup 4 gånger, senast var 1995. Totalt har Ajax vunnit 10 Europeiska trofeer vilket är fler än någon annan holländsk klubb.

Frank de Boer är Ajax nuvarande tränare. De Boer är en före detta Ajax spelare som tog över efter Martin Jol 2010. Som tränare har de Boer guidat Ajax till 3 raka Eredivisie segrar.

Klubbens största spelare genom tiderna är den Holländska legenden Johan Cruyff. För att hedra Cruyff bestämde sig klubben, 2007, för att pensionera tröjnumret 14, numret som Cruyff bar som spelare. Cruyff tog över som tränare efter sin spelarkarriär och ledde laget under sin tid ,1985-1988, till 2 KNVB Cup segrar och en UEFA Cup Winners Cup seger.

Ajax största rival och ärkefiende är Feyernoord. Matcherna mellan dessa två giganter har utnämnts till Klassieker (klassikern). Klassieker är alltid ett väldigt stämningsfullt och spännt evenemang, både för spelare och fans. Tillsammans med PSV är dessa tre lag allmänt kända som topplagen i ligan.

Klubbens nuvarande lagkapten är Niklas Moisander. Andra nyckelspelare är Lucas Andersen and Viktor Fischer.

Genom sitt kända ungdomsprogram, Jong Ajax,  har laget producerat många världsstjärnor över årens gång. Några nämnvärda före detta Jong Ajax studenter är Johan Cruyff, Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Nwankwo Kanu, Marc Overmars, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart och Luis Suarez.

Vänta inte! Köp era Ajax biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda!


Köp AFC Ajax biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software