Borussia Dortmund

Borussia Dortmund grundades 1909 i Dortmund. Klubbens grundande år framgår på deras klubbmärke.

Dortmund spelar sina hemmamatcher på Westfalenstadion, som har en kapacitet på 80.000 åskådare, vilket gör det till den största fotbollsstadion i Tyskland.

Dortmunds fans är kända för sin passion, på grund av detta är Westfalenstadion känd för att vara extremt hotfull för motståndarlagets spelare. Den atmosfär som skapas på arenan är en av de mest spännande i europeisk fotboll.

Klubben är en av de mest framgångsrika i Tyskland, efter att ha vunnit den inhemska Bundesligatiteln åtta gånger, den tyska cupen tre gånger, UEFA-cupen två gånger och UEFA Champions League en gång 1997.

Dortmunds kapten är Sebastian Kehl som varit i klubben sedan 2011. Klubbens tränare är för närvarande Jürgen Klopp, som gick med i klubben under 2008. Under Klopp har Dortmund vunnit ligatitlar 2011 och 2012, vilket bekräftat deras återkomst till toppen i tysk fotboll. Trots sin relativt unga ålder, anses Klopp vara en av de bästa tränarna i Europa.

Klubbens största konkurrent är Bayern München. Matcher mellan de två lagen är heta matcher. Höjdpunkten av de två klubbarnas rivalitet kom 2013 när dessa två lag mötte varandre i 2013 Champions League final, där Dortmund förlorade 2-1. Efter finalen sålde Dortmund en av sina mest värdefulla spelare, Mario Götze, till Bayern München.

Trots förlusten av Götze, har Dortmund fortfarande en mycket talangfull trupp med några av Tysklands bästa unga spelare som Marco Reus,  İlkay Gündoğan, Sven Bender och Mats Hummels. Klubben har också nyligen värvat anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang från Saint-Étienne.

Dortmund har etablerat sig som en av Europas toppklubbar, i denna spännande tid när tysk fotboll är på uppgång.

Vänta inte! Köp era Borussia Dortmund biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda.

Köp Borussia Dortmund biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
International Champions Cup(Fotboll) Shanghai, Kina - Shanghai Stadium
22 Jul 2016,
20:00
International Champions Cup(Fotboll) Shenzhen, Kina - Shenzhen Universiade Sports Centre
28 Jul 2016,
20:00
DFL - Super Cup (German Super Cup)(Fotboll) Dortmund, Tyskland - Signal Iduna Park (Westfalenstadion)
14 Aug 2016,
20:30
Från
998 kr
Live Chat Software