FC Girondins de Bordeaux

FC Girondins de Bordeaux grundades 1881, det är en av de äldsta klubbarna i Frankrike. Bordeaux har haft stora framgångar under åren och är traditionellt en av Frankrikes största klubbar.

Klubben har smeknamnet Les Girondins, uppkallad efter de franska revolutionärerna som kom från Bordeaux regionen. De är den nuvarande innehavaren av den inhemska cupen, Coupe de France, efter att ha slagit Evian i finalen med 3-2.

Bordeaux hemmaarena är Stade Chaban Delmas som har plats för 34.000 åskådare, men klubben planerar att bygga en ny stadion i en nära framtid.

Bordeaux har vunnit den inhemska Ligue 1 titeln 6 gånger, senast 2009. Klubben har också vunnit 4 Coupe de France titlar och 3 Coupe de la Ligue. Laget har också rekordet för antalet finaler i Coupe de la Ligue (6).

Många franska landslagsspelare har spelat för Bordeaux inklusive Yoann Gourcuff och Bixente Lizarazu. Den mest kände spelaren någonsin som spelat för klubben var Zinedine Zidane. Zizou gick med i klubben 1992 när gick över från Cannes. Han spelade 139 ligamatcher och gjorde 28 mål under sin fyraåriga vistelse i Bordeaux. Under dessa år hjälpte han klubben att vinna Intetoto Cup 1995 och en andra plats i UEFA-cupen.1996 köptes Zidane av Juventus för £ 3.200.000.

Den nuvarande tränaren är Francis Gillot som tog över efter Jean Tigana under 2011. Utöver klubbens Coupe de France seger förra säsongen , tog Gillot Bordeaux till åttondelsfinal i Europa League och en sjunde plats i Ligue 1.

Vänta inte! Köp era Girondins de Bordeaux  biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda!

Köp FC Girondins de Bordeaux biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software