Manchester City

Manchester City Football Club grundades 1880, ursprungligen som St.Marks. Klubben bytte namn till Manchester City 1894. Klubben vann sin första ligatiteln 1937 och sin andra 1967.

De spelar sina hemmamatcher på Etihad Stadium, som de flyttade till i år 2003. Arenan har plats för 47.000 åskådare, vilket gör det till den 5: e största i Premier League. De har smeknamnet The Citizens, och de har alltid varit i skuggan av sina grannar i Manchester, Manchester United. Klubben tillbringade många år i de lägre ligorna i engelsk fotboll tills de slutligen nådde tillbaka till Premier League under 2001. Under 2008 togs City över av Abu Dhabi United Group, som så småningom gjorde dem till en av de rikaste och mäktigaste klubbarna i världsfotbollen. År 2009 anställde klubben Roberto Mancini att ta över efter Mark Hughes som tränare. City vann sin första trofé med Mancini som tränare under 2011 när klubben vann FA-cupen.

Otvivelaktigt kom klubbens största prestation under 2012 när de vann Premier League titeln på målskillnad, de vann över stads rivalerna Manchester United. Tack vare ett mål av Sergio Aguero mot Queens Park Rangers i 94: e minuten , säkrade City sin första ligatiteln på 44 år.

Följande säsong slogs City ut ur Champions League i gruppspelet, för andra säsongen i rad. Klubben förlorade också ligatiteln till Manchester United och i slutändan kostade det Roberto Mancini hans jobb. Klubben ersatte Mancini med Manuel Pellegrini, som omedelbart tecknade kontrakt med Jesus Navas och Fernandinho, som ett tilllägg till deras redan starka trupp. I truppen ingick redan Yaya Toure, Sergio Aguero och lagkaptenen, Vincent Kompany.

På grund av stadens nya framgång, är klubbens rivalitet med Manchester United på en hög nivå. Manchester derbyt är nu en av de största och hetaste i England. 

 Vänta inte! Köp era Manchester City biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda!

Köp Manchester City biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
International Champions Cup(Fotboll) Beijing, Kina - Beijing National Stadium
25 Jul 2016,
20:00
International Champions Cup(Fotboll) Shenzhen, Kina - Shenzhen Universiade Sports Centre
28 Jul 2016,
20:00
Live Chat Software