Olympique de Marseille ( OM )

Olympique de Marseille

Olympique de Marseille, även känd som L'OM grundades 1899 i staden Marseille. I största delen av klubbens historia har de legat i Frankrikes högsta liga, Ligue 1.

Marseille spelar sina hemmamatcher på Stade Vélodrome (60.000-sittplatser) som de flyttade till 1937. Arenan fylls regelbundet av L'OM fans och sägs ha en av de bästa stämningarna i ligan.

Varje gång Marseille gör mål på Stade Vélodrome, spelas låten Come with Me med Puff Daddy.

Klubbens färger är ljusblå och vit, men Marseille är känd för sina excentriska mönster på sina borta och alternativa matchtröjor.

Marseille har ett imponerande trofé rekord och de är den enda franska klubben att vinna Champions League, som de vann 1993. Klubben har också vunnit nio Ligue 1 titlar, senast år 2010. De har ett rekord på över 10 Coupe de la Ligue titlar, vilket gör dem till ett av de mest framgångsrika lagen i franska fotbollens historia.

Traditionellt är klubbens största rival Paris Saint-Germain (PSG). Matcher mellan de två lagen kallas Le Classique. Matchen är ett speciell händelse då det gäller två lag från Frankrikes två största städer. Le Classique är känt för att vara en upphettad affär både på och utanför planen. På senare tid har även Olympique Lyon blivit en av Marseilles största rivaler.

Klubben har varit hem för många kända fotbollsspelare som Didier Drogba, Robert Pires, Franck Ribery, Samir Nasri och Abedi Pele, vars söner båda spelar för Marseille.

Klubben tränas av Marcelo Bielsa. Den nuvarande lagkaptenen är den franska målvakten, Steve Mandanda. Andra viktiga spelare i klubben är den ghananska Andre Ayew  och Dimitri Payet.

Vänta inte! Köp era Olympique de Marseille biljetter idag. Vår leveransgaranti och fantasktiska priser utan dolda avgifter kommer att göra er mycket nöjda.

Köp Olympique de Marseille ( OM ) biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software