Arizona Coyotes

Arizona Coyotes

 

Arizona Coyotes är ett professionellt ishockey lag i Phoenix förorten Glendale, Arizona och spelar i Pacific Division i Western Conference i National Hockey League (NHL).

Coyotes började spela i december 1971 som Winnipeg Jets i World Hockey Association (WHA). Åtta år senare, efter det att WHA hade upphört med sin verksamhet,  var de ett av fyra lag som absorberades i National Hockey League och sedan beviljades medlemskap i juni 1979. Jets flyttade till Phoenix i juli 1996, och döptes till Phoenix Coyotes. I juni 2014 bytte laget sitt  namn från "Phoenix" till "Arizona",

Sedan december 2003 har Coyotes spelat sina hemmamatcher på Gila River Arena efter att ha tillbringat 7½ säsonger på America West Arena. Glendales Kommunfullmäktige hade röstat för att avsluta sitt hyresavtal med Coyotes på Gila River Arena, men lyckligtvis har detta nu lösts och Coyotes kommer att få fortsätta spela på arenan åtminstone fram till 2017.

Coyotes största bedrift kom 2011-12 när de vann First Division mästerskapet. Coyotes besegrade Minnesota Wild , den 7 april 2012, med ett resultat på 4-1 och vann sin första Pacific Division titel.

Tyvärr ledde inte detta till Stanley Cup framgång. Där föll Coyotes mot Los Angeles Kings i femte matchen i en serie av 4-1.

Många spelare har blivit stora favoriter hos fansen under årens lopp. Främst av dessa är Shane Doan som har spelat med laget sedan 1995 och har spelat inte mindre än 1,198 matcher. Han har gjort mer än 20 mål och mer än 50 poäng i 11 av de senaste 12 säsongerna. Hans jämna spel år efter år och hans vilja att göra vad som krävs för att vinna matcher är kännetecknen för Doans karriär med Coyotes.

Keith Tkachuk som hade smeknamnet "Captain Coyote" var en begåvad målskytt som använde sin fysiska spelarstil för att sätta sig i position att göra mål. Tkachuk tog emot många slag framför målet i många år som gjorde att han skapade möjligheter för sina lagkamrater att göra mål och tog fördel av returer som han inte hade några problem att slå in i mål.

Teppo Numminen spelade över 1000 matcher för laget där han var en modell för alla backar. Han är föddes i Finland, flyttade till USA 1988 och började spela i Winnipeg Jets. Han kom med i Coyotes Ring of Honor 2010.

Jeremy Roenick var en av de mest begåvade poängplockarna i amerikansk hockeyhistoria.

Sedan 2006 är Sports Events stolta över att vara den mest tillförlitliga biljettmäklaren på marknaden, med vår leveransgaranti. Varje beställning hanteras av en av våra säljare för att säkerställa bästa möjliga kundservice.

Vänta inte! Köp dina Arizona Coyotes biljetter från Sports Events 365 idag!

Köp Arizona Coyotes biljetter online -2015-2016
Evenemang
Datum
Pris
Köp det
Live Chat Software